Używamy Cookies w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.
Dalesze korzystanie z tego serwisu oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Dowiedz się więcej o naszej polityce prywatności

Zamknij

18 - 29/06/2021

Galeria
  • Warsztaty z przygotowywania najbardziej znanego elementu kuchni hiszpańskiej, tradycyjnych przekąsek - tapasów. Nazwa pochodzi od hiszpańskiego słowa tapa, które oznacza wieczko. Ich historia rozpoczęła się bowiem od kromki chleba z serem i szynką, położonego na kieliszku wina, by zapobiec wpadaniu kurzu oraz much. W zależności od regionu Hiszpanii tapasy przygotowywane są w różny sposób i z różnych składników. Na warsztatach skupimy się na przekąskach z Katalonii. Jak je przyrządzać zaprezentuje dwóch Katalończyków: Daniel Cayetano Burgaleta „ szef kuchni w hiszpańskiej restauracji w Warszawie oraz Oriol Fuster Cabrera, artysta-rezydent w programie Generatora Malta. Warsztaty towarzyszą jego działaniu „Polacos Party. Catalan Pavillion” w ramach projektu Zaklepane / Ground Rules.

    Warsztaty odbędą się na platformie pod twierdzą.

  • Daniela Cayetano Burgaleta – kucharz z 20 letnim doświadczeniem. Gotował zarówno w Polsce jak i Hiszpanii.

    Oriola Fuster Cabrera – kataloński pisarz, poeta, artysta wizualny. Tegoroczny rezydent projektu Zaklepane / Ground Rules w ramach programu Generatora Malta Ziemia nieswoja.